Thursday 13 October 2011

PASTRY BUAH BERKASTARD

ni la rupa pastry puff tu..

last,,siap untuk dingap!!!
buah-buah untuk hiasan..peach & kiwi...kalau letak strawberry lagi cantik..

ok..masukkan kastard kat tengah-tengah puff tu

ni la rupa pastry 2 bile masak..tekan2 bahagian tengahnya supaya terbentuk..senang nak letak kastard nanti

pastu buat bentuk pastry kesukaan dan bakar di dalam oven pada suhu 190'c selama 25 minit..saya pakai pastry puff segera..ade jaul kat kedai..jenama kawan



tepung kastardnye sudah masak

kacau sehinnga menjadi pekat seperti gambar di atas..and masukkan 1 sudu kecil esen vanila dan satu sudu kecil majerin..kacau sebati dan tutup api..

untuk buat kastard..2 sudu besar gula,2 sudu besar tepung kastard, & 1 1/3 susu segar..
saya guna susu UHT
cairkan dalam periuk..selepas semua sebati barulah letak di atas dapur menggunakan api kecik..
p/s: jom menjamu selera...sedap dimakan time minum petang

2 comments:

Ayu Na said...

Sedap~ love cooking too! :)

~sukasukibudakkecik~ said...

Tengs..jom la kongsi2 resepi =p