setelah masak...tengok jadikan...heheh..time ni kembang hidong 14inci bila kek menjadik..perasaan tu terlampau hepi..
Bahan-bahan:-
250 g cream cheese
90 g gula kastor
200 g plain yogurt (saya pakai blueberry yogurt)
3 sudu besar tepung gandum
2 bijik telor
2 sudu besar perahan lemon
jem blueberry (utk topping)
cara membuatnya:-
-campurkan semua bahan di atas ke dalam blender kecuali jem blueberry,
blender hingga jadik cream
-curahkan adunan tadi ke dalam loyang yang telah disapu sedikit marjerin
-bakar pada suhu 170'c selama 40-45 minit..
-setelah masak,biarkan kek sejuk and boleh la sapu blueberry
selamat mencuba ^_^
250 g cream cheese
90 g gula kastor
200 g plain yogurt (saya pakai blueberry yogurt)
3 sudu besar tepung gandum
2 bijik telor
2 sudu besar perahan lemon
jem blueberry (utk topping)
cara membuatnya:-
-campurkan semua bahan di atas ke dalam blender kecuali jem blueberry,
blender hingga jadik cream
-curahkan adunan tadi ke dalam loyang yang telah disapu sedikit marjerin
-bakar pada suhu 170'c selama 40-45 minit..
-setelah masak,biarkan kek sejuk and boleh la sapu blueberry
selamat mencuba ^_^
No comments:
Post a Comment